Декинг

Декинг, какво е необходимо да знаете за тези настилки...

Качествен Декинг

Никой няма да оспори естетическите качества на дървените настилки за атмосферни условия. Ние много ги харесваме също и горещо Ви ги препоръчваме. Те са част от нашата професия, която ние упражняваме с удоволствие. Разбира се, че освен уюта декингите внасят и привкус на лукс, в зависимост от това как са проектирани и изпълнени. Избора на дървесина и обработката и са от голямо значение,но не и от първостепенно. Важно е да отбележим тук, че поддръжката на тези настилки е много важна, скъпа и задължителна. Ако искате да имате една добре изглеждаща настилка от декинг то трябва да осигурите нейната регулярна поддръжка. Важно е също да знаете,че в нашият географски район, при наличие на температурни стойности в интервали -20 до +40 градуса по Целзий, защитата на лицевия слой на дървените елементи е абсолютно задължително два пъти годишно.
Дървесината се третира с препарати на маслена основа. Всеизвестен е фактът.че дървесината се руши /гние/ при циклично мокрене и изсушаване. Точно този факт налага употребата на масла за обработка на дървесината. Маслото и водата не могат да се смесят, т.е. не се разтварят едно в друго. Както се казва: Вода от масло бяга! Обработената дървена повърхност с масло не допуска проникване на вода в порите на дървесината. Не я мокри и не съхне и затова не гние. Маслото, обаче колкото и да е устойчиво на UV-радиация при директно слънчево греене, трудно изкарва 6 месеца без да се реновира. Когато маслото изгори престава да изпълнява защитната си роля и дървесината загнива. Признак за това е оцветяването на горния слой на дървените елементи в сиво или черно. Стигне ли се до тази визия третирането вече е само за професионалист. Отстраняването на тази черна част от тъканта на дървесината става механично,най-често машинно. Търкането на ръка със сапуни и четки не дава добър резултат /Това е нашият опит/. Също от изключителна важност е тук да се спомене задължителното полагане на масло върху дървените елементи изложени на атмосферни условия всеки есенен сезон. Това е така защото вашата настилка се нуждае от защита и през зимата, когато водата прониква дълбоко в порите на дървесината и там замръзва. Така при разширението си водата руши дървесината. Ако обаче Вие предварително сте осигурили масло в порите,то водата там няма да постъпи и така ще съхраните качествата на настилката си.
Няколко думи ще отделим и на различните видове препарати. Маслата са най-популярни и затова са и най-разпространени. Съществуват и други видове защитно-декоративни покрития,като акрилни лакове, яхтени лакове на уретан-алкидна основа и т.н. По-важно е да не оставяте дървесината не защитена. Подберете удобния за Вас препарат. При нужда ни потърсете за консултация, при нас тя е безплатна. Лоши съветници за Вас ще са магазинери или хора без опит.
Обмена на мнения дори с ваши познати може да Ви е по-полезно от мнение на търговски консултант.

Запомнете:

Ние живеем в технологичен век и конкуренцията е голяма между фирмите. Лоши препарати почти няма. Важно е да се спазва препоръката на производителя или по-скоро да се намери подходящият препарат. Не винаги ниската цена е индикатор за лошо качество, както и високата ще Ви гарантира високо такова. Златната среда е трудна за откриване. Обадете се и питайте! Ние ще Ви отговорим.
Монтажите на тези настилки са от прости до много сложни. С прости думи не може да се обясни, но ние нищо не крием от онова което правим и можете да придобиете добра представа за монтажните схеми от нашия снимков материал в галерията на монтажите. За онова което искате да питате на разположение са телефоните ни, електронната поща или връзка през SKYPE.